ÅKERBEUF MED SVAMP OCH PASTA

Pasta med Åkerbeuf och svamp

Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.

Livet ska vara okomplicerat och enkelt. Därför bjuder jag på en enkel pastarätt med Åkerbeuf. Comfort food så det smäller om det. Krämig, smakrik och helt underbar. Dra isär Åkerbeufen med fingrarna till mindre munsbitar, 3–4 cm långa och 1–2 cm breda för bäst resultat.

4 portioner

ca 500 g pasta

300 g champinjoner,

1 röd eller gul lök, i tunna klyftor

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 msk smör, veganskt eller olivolja

ca 280–570g Åkerbeuf, dragen i mindre bitar med fingrarna

½ tsk timjan, torkad

3–4 dl vispgrädde, créme fraiche eller motsvarande veganska produkter

½ svampbuljongtärning

1–2 tsk Dijonsenap

1 tsk kinesisk soja, mörk svamp, eller annan soja, valfritt

1–2 msk pastavatten, valfritt

salt och svartpeppar

1 kruka persilja

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara ett par matskedar av pastavattnet.

2. Skär svampen i bitar. Hacka lök och vitlök.

3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek Åkerbeuf hastigt med timjan. Lägg åt sidan.

4. Stek svamp, lök och vitlök till svampen fått lite yta.

5. Låt grädde/créme fraiche koka upp med buljongtärning och senap i ett par minuter. Hacka persiljan.

6. Vänd ner pastan och späd eventuellt med lite pastavatten. Blanda ner hälften av Åkerbeufen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med resterande Åkerbeuf och persilja.

Kommentarer är avstängda.