Om Veggivore

VEGGIVORE är en ordlek. Ordet ”veggi” behöver ingen vidare förklaring och ”vore”, kommer från det latinska ”vorare” som betyder ungefär ”något lustfyllt”. Man kan översätta ordet till ungefär, ”grön lycka”.

Vi på Veggivore AB jobbar med plantbaserat protein från svensk mylla och erbjuder köttliknande veganska produkter. Basen består av naturliga råvaror utan konstiga tillsatser. Det är fantastiskt att kunna skapa nya innovativa produkter utan hårda och nedbrytande processer av dessa råvaror. (I de fall en svensk råvara mot förmodan skulle ta slut, ersätts den i nödfall med bästa möjliga utländska alternativ). För mer information se under respektive produkt. Vi jobbar enbart med växtbaserade köttalternativ och vi driver en hantverksmässig produktion d.v.s. utan helautomatiska maskiner.

För att få en härligt saftig, mör och köttig konsistens använder den proteinrika delen av vetekornet. Vi använder även bland annat den svenska kulturbönan gråärta, kikärtor, havre, raps och rödbeta. Vi använder inga artificiella emulgeringsmedel, konsistensgivare eller konserveringsmedel.

Den goda smaken är en självklarhet, men det är lika viktigt att produkterna har ett lågt klimatavtryck och producerade utan hårda nedbrytande processer. Våra charkprodukter innehåller 23 % plantbaserat protein och är fria från mättat fett, kolesterol och nitriter.

Våra produkter är till för alla. Oavsett om du är vegan, vegetarian, flexitarian, bara är nyfiken eller vill dra ner lite på köttätandet så är vi säkra på att du kommer att gilla våra produkter. Vi prioriterar gastronomi och kvalitet för den matintresserade som uppskattar god kvalitet.

Vi vill vara med och skapa nya matvanor och preferenser inför framtiden.

Vi vill höja det gastronomiska värdet för plantbaserat köttalternativ och skapa nya fantastiska premiumprodukter. Därför är smaken otroligt viktig för oss.

Poängen med våra plantbaserade proteinalternativ är att det ska imitera en köttliknande smak och konsistens – med den enorma fördelen att det även är överlägset ur ett hälso- och hållbarhetsperspektiv.

Våra gröna charkuterier är framtagna i ett kök – inte i ett labb. Produktionen sker på vår gård Lilla Hammars gård i Höllviken, Skåne.

Det här är en liten gråärt som hamnade på villovägar i en brunn i köket i somras. Envist växte den till sig.
Vi planterade böngrodden i en burk med lite jord och snart hade vi en slingrande bönranka i vårt fönster. Ett litet bevis på hur mycket kraft det finns i våra fina råvaror.

Ett fullvärdigt protein

Cecilias VegoDeli är produkter som innehåller både cerealier och baljväxter. Det är jättebra, då kan vi erbjuda en produkt med fullvärdigt protein – det vill säga, med alla de nödvändiga aminosyrorna som kroppen behöver. Fullvärdigt protein hittar man annars bara i animalier som kött, mjölk och ägg.

 • Cecilias VegoDeli är producerad i Sverige/Skåne med svenska råvaror.
 • Cecilias VegoDeli har högt proteininnehåll (ca 23%) och en fantastisk textur.
 • Cecilias VegoDeli har ett mycket lågt klimatavtryck.
 • Cecilias VegoDeli har lång hållbarhet och funkar utmärkt av frysas.
 • Basråvaran är en av världens och Sveriges vanligaste spannmål – nämligen vete!
 • Våra charkprodukter är förpackade i modifierad atmosfär.
 • Förvara som kylvara högst +8°C.
 • Öppnad paket bör tillagas och ätas inom 5–7 dagar.
 • Hållbarhet i oöppnad förpackning, 2 månader.
 • Alla våra produkter är veganska.
 • Du slipper att skiva själv, istället får du perfekta skivor från 0,7–1,1 mm. Det hjälper dig att undvika svinn och spill.
 • Vi erbjuder två olika förpackningar en på 200g samt en på 500g.
 • Paket á 200g i l 4 kg låda. Paket á 500g i 3 kg låda.