FAJITAS MED CECILIAS SEJTAN

Fajitas med Cecilias Sejtan

Det är meningen att alla ska kunna njuta av mina goda recept. Det här receptet är veganskt, men du som äter mejerivaror, ägg och animaliska produkter kan bara byta ut mot traditionella råvaror.

Det är meningen att alla ska kunna njuta av mina goda recept. Det här receptet är veganskt, men du som äter mejerivaror, ägg och animaliska produkter kan bara byta ut mot traditionella råvaror.

4 portioner

285–570g Pulled BBQ

1–2 msk färdig Fajitaskrydda, se nedan eller 2 tsk chilipulver, 2 tsk rökt paprikapulver, 2 tsk oregano, 1 tsk mald spiskummin

Ingredienser:

2 gula lökar, skalad skuren i tunna båtar

2 vitlökar, finhackad

1 röd paprika, strimlad

1 grön paprika, strimlad

1 gul paprika, strimlad

Guacamole

2–3 avokados

1 röd eller grön chili, finhackad utan kärnor

½ dl mycket finhackad rödlök

2–3 vitlöksklyftor, krossade

½ dl Oatley Créme Fraiche

1–2 msk färskpressad limejuice

smaka av med salt och peppar

Övrigt:

4 stora eller 8 små tortillabröd

2 dl Oatley Créme Fraiche

Dra och dela köttet i lämpliga storlekar med fingrarna. Om du skär blir det inte lika fin textur. Krydda och stek i olja eller smör tillsammans med grönsakerna. Smaka av med mer fajitakrydda, salt och peppar. Servera med färsk koriander och citron- eller limeklyftor

Superfantastisk hemmagjord fajitakrydda:

2 msk chilipulver

1 msk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk paprikapulver

2 msk spiskummin

1 msk salt

1 tsk strösocker

1 tsk oregao

½ tsk timjan

½ tsk svartpeppar

Kommentarer är avstängda.