Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.
4 portioner
285–570g Åkerbeuf
1 tsk fänkålsfrö
1 msk timjan
5 stora fasta potatisar
2 morötter
2 gula lökar
1 grön paprika
1 msk bruna senapsfrö eller rostade rapsfrön
1 kruka persilja
2–3 msk god rapsolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Servera med HP sås
Gör så här:
1. Skala potatis, lök och morötter. Gör strimlor ca 1×1 av potatis, morötter och paprika. Skiva löken i klyftor.
2. Dra Åkerbeufen i mindre munsbitar med fingrarna.
3. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna.
4. Tillsätt först potatisen tillsammans med timjan och fänkål.
5. Blanda sedan ner morötter, lök, paprika och Åkerbeuf. Stek i ytterligare ett par minuter tills allt är genomvarmt och potatisen färdig. Servera med HP sås