PYTT I PANNA PÅ ÅKERBEUF

Pytt i panna på Åkerbeuf

Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.

4 portioner

285–570g Åkerbeuf

1 tsk fänkålsfrö
1 msk timjan
5 stora fasta potatisar
2 morötter

2 gula lökar

1 grön paprika
1 msk bruna senapsfrö eller rostade rapsfrön
1 kruka persilja

2–3 msk god rapsolja

flingsalt och nymald svartpeppar

Servera med HP sås

Gör så här:

1. Skala potatis, lök och morötter. Gör strimlor ca 1×1 av potatis, morötter och paprika. Skiva löken i klyftor.

2. Dra Åkerbeufen i mindre munsbitar med fingrarna.

3. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna.

4. Tillsätt först potatisen tillsammans med timjan och fänkål.

5. Blanda sedan ner morötter, lök, paprika och Åkerbeuf. Stek i ytterligare ett par minuter tills allt är genomvarmt och potatisen färdig. Servera med HP sås

Kommentarer är avstängda.