Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.
ca 4 portioner:
1–2 paket (285–570 g currybitar)
Sås:
1 dl rapsolja
2 gula lökar, finhackade
5 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk riven färsk ingefära
1 msk curry
2 tsk mald spiskummin
2–3 tsk mald garam masala
1–3 tsk chilipulver
2 burk krossade tomater à 400 ml
1–2 dl burkar kokosgrädde á 400 ml
salt
Gör så här:
1. Hetta upp oljan i en kastrull. Blanda ner lök, vitlök och ingefära. Fräs tills den gula löken mjuknar.
2. Rör ner kryddor och låt fräsa med i en minut. Vänd sedan ner krossade tomater och kokosgrädde. Koka upp och låt puttra på i
ca 10 minuter.
3. Stek currybitarna gyllene i ett par minuter på medelstark värme i smör eller olja.
4. Servera currybitarna med sås, kokt ris, broccoli, blomkål och cashewnötter.
Tips: Koka gärna riset med lite gurkmeja. I slutet av koktiden kan du hälla i 1–2 dl frysta ärtor.