TIKKA MASALA MED CURRYBITAR

Tikka Masala Currybit

Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.

ca 4 portioner:

1–2 paket (285–570 g currybitar)

Sås:

1 dl rapsolja

2 gula lökar, finhackade

5 vitlöksklyftor, finhackade

3 msk riven färsk ingefära

1 msk curry

2 tsk mald spiskummin

2–3 tsk mald garam masala

1–3 tsk chilipulver

2 burk krossade tomater à 400 ml

1–2 dl burkar kokosgrädde á 400 ml

salt

Gör så här:

1. Hetta upp oljan i en kastrull. Blanda ner lök, vitlök och ingefära. Fräs tills den gula löken mjuknar.

2. Rör ner kryddor och låt fräsa med i en minut. Vänd sedan ner krossade tomater och kokosgrädde. Koka upp och låt puttra på i

ca 10 minuter.

3.  Stek currybitarna gyllene i ett par minuter på medelstark värme i smör eller olja.

4. Servera currybitarna med sås, kokt ris, broccoli, blomkål och cashewnötter.

Tips: Koka gärna riset med lite gurkmeja. I slutet av koktiden kan du hälla i 1–2 dl frysta ärtor.

Kommentarer är avstängda.