ÅKERBEUF WOK

Åkerbeuf wok

Cecilias Sejtans Åkerbeuf är lätt att variera, tänk dig Åkerbeuf som en lite mörkare vegobit med neutral umamirik smak. Du har själv möjlighet att smaksätta i den riktning du vill, medelhav, asiatiskt, latinamerikanskt eller kanske med smak av mellanöstern. Den här enkla wokrätten tar inte mer än ett par minuter att göra.

Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.

4 portioner

285–570 g Åkerbeuf

2 msk rapsolja eller annan smakneutral olja

2 gula lökar, i tunna båtar

200 g sockerärtor

1 röd paprika, grovt skuren

1 morot i tunna bitar

1–2 dl woksås/marinad, finns att köpa färdig i butik

½ dl vatten

salt och peppar

Kinesisk, chiliolja valfritt

sesamfrö

3 dl jasminris, koka enligt instruktion på paketet

Gör så här:

1. Fräs Åkerbeuf i en matsked olja, lägg dem på en tallrik när de fått lite färg.

2. Häll resten av oljan i pannan och fräs grönsakerna på hög värme i ca 2 minuter, lägg i vegoköttet och låt det bli varmt igen.

3. Häll på woksås och vatten. Koka upp. Lägg upp på tallrik och strö över sesamfrö. Servera med kinesisk chiliolja och jasminris.

Kommentarer är avstängda.