ENKLA TACOS I FRASIGA SKAL

Du kan själv enkelt göra färs av Cecilias Sejtan. Välj valfri färs. Till tacos passar det fint med Pulled BBQ, Åkerbeuf och Habibi. Smaksätt extra, precis som vanligt med tacokrydda.

Det är meningen att alla ska kunna njuta av mina goda recept. Det här receptet är veganskt, men du som äter mejerivaror, ägg och animaliska produkter kan bara byta ut mot traditionella råvaror.

4 portioner

2 paket/570g Cecilias Sejtan: Pulled Bbq, Åkerbeuf eller Habibi (lansering höst/vinter 2022)

1–2 msk olivolja

2–3 msk tacokrydda

4 tomater

½ – 1 gurka

1 röd lök i tunna skivor

2 dl créme fraiche, yoghurt, gräddfil eller annan liknande produkt

2 dl tacosås

färsk koriander och grönsallad

Valfria skal eller tortillas

Gör så här:

  1. Kör Cecilias Sejtan i mixern till önskvärd struktur. Jag tycker det blir bäst om man inte kör vegoköttet för länge, det ska finnas både lite större och mindre bitar för en riktigt god färs. Detta gäller alla färsrätter som du gör med Cecilias Sejtan.
  2. Fräs färsen i olja och tacokrydda.
  3. Hacka tomater och gurka.
  4. Värm tacoskalen/eller eventuellt dina tortillas. Lägg sallad i tacoformen.
  5. Fyll på med färs, tomat och gurka. Servera med créme fraiche, yoghurt, gräddfil eller annan liknande produkt, tacosås och färsk koriander.

Kommentarer är avstängda.