Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.
Ingredienser
4 portioner
350 g glas- eller eller risnudlar
2 strimlade morötter
1 gurka i mindre bitar
1 strimlad rödlök
2 hjärtsalladshuvuden eller annan krispig sallad
Dressingen:
4 limefrukter, färskpressad saft
salt
4 msk strösocker
1 dl vatten, varmt
3 klyftor vitlök, rivna
1–2 röda chilifrukter, tunt skivade
salt
280–560 g Cecilias Sejtans Currybitar
1 kruka mynta
1 kruka koriander
hackade jordnötter eller rostade sesamfrön
rostad lök, valfritt
Gör så här:
1. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten tills nudlarna är kalla. Låt rinna av i durkslag och klipp dem sedan grovt i mindre bitar.
2. Skala, skölj och strimla morot samt rödlök fint. Skölj och bryt salladen grovt. Skiva chilifrukten fint.
3. Blanda en dressing av limejuice, socker, vatten, vitlök, chili och salt.
4. Bryt eller dra isär currybitarna till mindre bitar med fingrarna. Stek dem frasiga och goda i neutral olja eller smör. Ställ åt sidan.
5. Blanda currybitar och grönsaker med dressingen. Tillsätt hela blad av mynta och koriander.
6. Lägg upp på ett fat och garnera med rostade jordnötter eller sesamfrön.