Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.
När du köper seitan är produkten nästan alltid ätfärdig ur paketen. Men i de flesta fall är det godare att steka upp den och ge produkten lite yta. Men inte i den här urgoda curryröran som du kan ha i wraps, tunnbröd, bakad potatis eller till en kall pastasallad. Perfekt strand- eller picknickmat.I alla andra fall tycker jag att resultatet blir bättre om man drar isär seitan med fingrarna, men i den här rätten blir det bäst om du hackar currybitarna med en kniv, i ca 1 cm stora bitar. Om du vill kan du smaka av röran med lite sötstark Mango Chutney.
4 portioner
Ingredienser:
285g Currybitar (Cecilias Sejtan), eller mer om du vill
1 krispigt äpple, finhackat
1 röd paprika, finhackat
1 röd paprika, i ringar
1 stång blekselleri, tunt skivad
15–20 cm purjolök i tunna skivor
Currysås:
2 dl vegansk créme fraiche
2 dl vegansk majonnäs
½ tsk gurkmeja
2 tsk curry
salt och peppar
Till dekoration:
Sallad, röd paprika och groddar
4 baguette eller annat bröd
Gör så här:
1. Hacka currybitarna.
2. Blanda samman ingredienserna till såsen.
3. Blanda sedan samman samtliga ingredienser.
4. Bre brödet med lämpligt matfett och lägg på ett salladsblad. Skeda upp curryröran och lägg på paprikaringar och groddar.