RANCHSALLAD MED PULLED BBQ

RANCHSALLAD MED PULLED BBQ

Samtliga recept är för enkelhetens skull veganska. Men byt gärna till traditionella mejerivaror om du gillar det bättre.

4 portioner

285–570g Pulled BBQ

1–2 msk oliv- eller rapsolja

1 dl BBQ-sås, hemmagjord, se recept eller färdigköpt

500 g pasta, kort pasta typ penne, fusilli eller conchiglie

2 dl vegansk smakrik ost i kuber

2 avokados

1 krispigt salladshuvud

1 knippa rädisor

2 dl halverade cocktailtomater

2 dl majskorn

1–2 msk färsk hackad eller inlagd jalapeno

1 dl hackad koriander eller persilja

Ranchdressing:

2 dl vegansk neutral yoghurt

1 dl vegansk majonnäs

1–2 msk pressad citronjuice

2 msk finhackad gräslök

2 msk finhackad persilja

2 msk finhackad dill

½ tsk vitlökspulver

½ tsk lökpulver

salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Dra och bryt loss långa bitar av Pulled BBQ med fingrarna. Stek i lite olja tills vegoköttet är genomvarmt och har fått lite yta. Det behövs bara ett par minuter. Skeda ner ca 1 dl BBQ-sås i pannan och blanda med vegoköttet. Såsen är söt, så se upp så du inte bränner det.

2. Koka upp pastan enligt instruktioner på paketet, glöm inte saltet.

3. Arrangera ingredienserna med sallad i botten på en tallrik eller i en skål. Servera med såsen.

Comments are closed.